STILIST INTERIJERA

Program osposobljavanja za stilista interijera traje jednu akademsku godinu, odnosno dva semestra, s 340 sati nastave. U tom ćete razdoblju steći teoretska i praktična znanja potrebna za bavljenje ovim poslom. Da biste došli do samog projektiranja i dizajniranja interijera, potrebno je svladati računalno i ručno crtanje, principe prostornog oblikovanja, razvoj interijera kroz povijest, stilove uređenja, ali i znanja iz drugih područja, poput primjerice zaštite na radu. Program se sastoji od osam predmeta osmišljenih da vas pripreme za kreiranje funkcionalnih i lijepih interijera koji će zadovoljiti ukus klijenata.

Po uspješnom završetku polaznici će steći zvanje stilista interijera.

Group 151
Group 145
Group 146

TRAJANJE PROGRAMA:
340 SATI

NASTAVA SE ODVIJA
U MALIM GRUPAMA

PROGRAM VERIFICIRALO MINISTARSTVO
ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Uvjeti za upis:

U program osposobljavanja za poslove stilista interijera može se upisati osoba s:

  • navršenih 18 godina
  • završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju
  • poznavanjem osnova rada na računalu
  • liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za poslove stilista interijera.

1. semestar

U prvom semestru krećemo s crtanjem slobodnom rukom kako biste se oslobodili i naučili skicirati, a paralelno počinjemo i s tehničkim crtanjem na računalu. Uz tehničko znanje, bit će vam potrebno i ono teorijsko, pa već u prvom semestru učimo o povijesti i kulturi življenja, kao i materijalima i bojama koje se koriste u interijerima. Okosnica programa su predmeti Projektiranje interijera i prostorno oblikovanje. Da biste stečeno znanje znali primijeniti, tu su i vježbe u trajanju od čak 142 sata i praktična nastava od 40 sati kroz dva semestra. S našim predavačima ćete, uz teoriju, raditi i na konkretnim zadacima, a tijekom praktične nastave ćete izvesti cijeli projekt, od početka do kraja, kako biste prošli sve njegove faze, stekli potrebno znanje i samopouzdanje potrebno za obavljanje ovog posla.

2. semestar

I u drugom vas semestru očekuje tehničko crtanje na računalu nužno za daljnji napredak. Nastavljamo i s predmetima iz prvog semestra Prostorno oblikovanje i projektiranje interijera, ali krećemo i s upoznavanjem suvremenih interijera i stilova. Tu je i nezaobilazna zaštita na radu. A okosnica svega i dalje će biti praktična nastava i vježbe.

 

„Školu bi svakako preporučila, a po završetku je plan pokretanje vlastitog posla. Dizajn interijera nije samo stavljanje ukrasnih jastuka u sam prostor, pa oni koji zaista imaju želju i strast raditi na stvaranju interijera, ova škola će im pomoći u tome“, poručila je i novopečena stilistica interijera Ana Reketye.

"Zahvaljujem se svim predavačima na strpljenju, dostupnosti i ljubaznosti. Ne bih izdvajala niti jednog predavača zasebno iz razloga što sam od svakog ponešto naučila.

Plan mi je upisati i drugu godinu ako bude predviđena za sljedeću godinu. Kao grupa svi smo dobro surađivali i međusobno si pomagali. Bilo je dosta i smijeha pa je te duuuge subote bilo lakše izdržati. Želim Vam uspjeh u daljnjem radu“, Mirela Barać, Stilistica interijera

"Što se tiče programa škole mislim da je dosta dobro organiziran i svaki predmet je imao zanimljive elemente, najviše mi se sviđa što je dosta bilo praktične nastave. Školu bi svakako preporučila onima koji se žele educirati u smjeru stilista interijera, i nadam se da ću i sljedeće godine moći nastaviti sa školom. Trenutno studiram na Ekonomskom fakultetu , a kad diplomiram planiram spojiti ekonomske vještine sa dizajnom interijera, a moja poruka novoj generaciji polaznika škole je da budu uporni ako upišu ovu školu jer sve se može kad se hoće uz trud i rad", Stilistica interijera Mia Krstić

 „Dobra atmosfera vlada u školi, gotovo domaćinska. Poticajna, a istovremeno opuštajuća, dok su stručni predavači pristupačni i susretljivi. Najviše sam uživao u predmetu 'Prostorno oblikovanje i projektiranje interijera'  jer je meni najkreativniji. Inače sam arhitektonski tehničar, pa mi je bilo zanimljivo nadograditi svoje tehničko znanje. Nakon uspješno završenog smjera za Stilista interijera, namjeravam upisati i smjer Dizajnera interijera i po završetku se baviti obnovom i uređenjem interijera starih slavonskih i kamenih dalmatinskih kuća“, polaznik prve generacije Stilista interijera Vlado Horvatek

DIZAJNER INTERIJERA

Program usavršavanja za poslove dizajnera interijera omogućuje polaznicima proširivanje temeljnih znanja i vještina iz područja uređenja unutarnjih stambenih prostora.

U okviru programa od 325 sati nastave, koja se održava kroz dva semestra, polaznici će steći dodatna znanja i vještine u osmišljavanju vizualnog prikaza, te prezentaciju estetski atraktivnih i funkcionalnih prostora pravilnim odabirom namještaja, opreme, zidnih i podnih obloga, pregrada, rasvjete, boja i materijala u prostoru - sve to uz primjenu računalnih aplikacijskih 2D i 3D crtaćih programa.

Program se sastoji od osam nastavnih cjelina osmišljenih da polaznike što bolje pripremi za tržište rada, tako da osim novih vještina o uređenju interijera, u nastavnom planu je predmet Uvod u osnivanje tvrtke i važnost marketinga kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Po uspješnom završetku polaznici će steći zvanje Dizajner interijera koje se upisuje u radnu knjižicu.

 

Group 151
Group 145
Group 146

TRAJANJE PROGRAMA:
325 SATI

NASTAVA SE ODVIJA
U MALIM GRUPAMA

PROGRAM VERIFICIRALO MINISTARSTVO
ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Uvjeti za upis:

U program usavršavanja za poslove dizajnera interijera može se upisati osoba koja ima:

  • završenih 18 godina
  • završenu srednju školu za građevinskog tehničara, arhitektonskog tehničara, drvodjeljskog tehničara dizajnera, dizajnera unutrašnje arhitekture, industrijskog dizajnera ili završenu četverogodišnju srednju školu i odslušano minimalo 70 sati tehničkog crtanja, minimalno 70 sati prostornog oblikovanja te stečene vještine rada u CAD računalnim programima kroz formalno obrazovanje
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove dizajnera interijera