BUDUĆA STILISTICA INTERIJERA: upoznajte Helenu Ivanišević Lisicu, sretnu dobitnicu stipendije u našoj školi u Splitu

Helena Ivanišević osvojila je besplatno školovanje za program Stilista interijera u splitskoj podružnici naše škole. Otkrila nam je kako je došlo do prijave na natječaj te koji su joj planovi nakon završetka školovanja.

Splićanka Helena Ivanišević Lisica ni u najluđim snovima nije zamišljala da će joj jesen početi – povratkom u školske klupe. Zadnji put u njima je sjedila za vrijeme studija, no nakon što je osvojila stipendiju na nagradnom natječaju kojeg je organizirala škola Mirjane Mikulec u suradnji s magazinom Story, ova 40-godišnja ekonomistica i majka troje djece vraća se predavanjima, skriptama, učenju i domaćim zadaćama.

dobitnica-stipendije- kole.jpg
Foto: Osobni arhiv

Helena je osvojila stipendiju vrijednu 3910 eura za smjer Stilist interijera u splitskoj podružnici škole za dizajn Mirjane Mikulec. Dva puta tjedno tijekom dva semestra pohađat će nastavu na adresi Sinjska 5 kako bi stekla kvalifikaciju koja je, kako kaže, ostvarenje njezine dugogodišnje želje. Po završetku, novo zanimanje Heleni će biti upisano u radnu knjižicu, što joj puno znači jer razmišlja i o promjeni karijere i želi da ona krene na dobrim temeljima.

skola-mirjana-mikulec.jpg
Foto: Ivan Črepić

„Očekivala sam i priželjkivala stipendiju, ali kada sam dobila mail s obavijesti da sam odabrana, nisam baš bila sva svoja od sreće“, prisjeća se prvih dojmova naša stipendistica.

Helena je odabrana na temelju pisma prijave, u kojem je, između ostaloga, navela kako je, čim je vidjela objavu za natječaj pomislila kako je to idealna prilika da živi svoj san te da ‘razvija svoju kreativnost i stječe nova znanja o dizajnu interijera’.

Helenu je profesionalni put, u skladu s obrazovanjem, odveo u svijet računovodstva i financija, a tek je u avanturi uređenja svoga doma otkrila skrivene talente, ljubav prema interijerima i shvatila da je to zanima više od brojki i excell tablica i da je posao koji trenutno radi – ne ispunjava.

„U 30-ima sam shvatila kako me dizajn interijera zanima više od hobija. Shvatila sam da sam to više ja, nego kad se bavim svojom primarnom strukom. Željela sam krenuti tim putem, upisati školu za dizajn interijera. Kada mi je prijateljica javila da je raspisan natječaj za stipendiju za Stilista interijera u školi u Splitu, odmah sam krenula u pisanje motivacijskog pisma“, otkriva Helena dodajući kako je oduvijek bila kreativan tip te je sama, pored namještanja, napravila dosta radova u svome stanu – od brušenja, preko bojanja pa sve do rušenja zidova.

skola-dizajna-interijera.jpg
Foto: Ivan Črepić

Sada će joj teorijska i stručna znanja koja će usvojiti u našoj školi pomoći da zakorači u profesionalni svijet uređenja interijera.

„Bila bih sretna kada bih se jednog dana nakon završetka škole doista mogla posvetiti uređenju i živjeti od njega. To bi bilo ostvarenje moga sna. No, bez škole i praktičnog znanja nikad ne bih imala dovoljno hrabrosti zakoračiti u taj svijet, da vidim što znači napraviti projekt za nekog drugog. Smatram da bi to bilo neozbiljno, jer znanje je moć, daje nam da razvijamo svoj stil, kreativnost i da – letimo“, smatra Helena.

skola-za-dizajn.jpg
Foto: Ivan Črepić

Ali svjesna je da za sve treba vrijeme i da ga treba iskoristiti na najbolji mogući način.

„Sada sam sretna jer sam dobila stipendiju i želim uživati u ovom putovanju. S budućnosti se ne zamaram i na ovo gledam kao veliki dar. Baš darovano vrijeme za mene“, ističe Helena koja često pomaže prijateljima savjetima i idejama u uređenju njihovog doma. Njih je stekla uređujući svoj dom, ali i prateći godinama sve što je vezano uz unutarnje uređenje – emisije i portal InDizajna kao i društvene mreže, čitajući magazine i stručne knjige.

„Jedva čekam vidjeti učionicu na Danima otvorenih vrata početkom rujna u mojoj novoj školi!“, rekla nam je za kraj naša stipendistica.

skola-dizjana-mirjana.jpg
Foto: Ivan Črepić