SPLIT I ZAGREB: dođite na Dan otvorenih vrata i saznajte sve o školi Mirjane Mikulec

Želite biti dizajner interijera? Dođite na Dan otvorenih vrata škole u Zagrebu i Splitu i saznajte sve što vas zanima, upoznajte predavače, program i razgledajte prostorije.

MM_skola-2047x3078.jpg
Foto: Ivan Črepić

Jedna od najpoznatijih dizajnerica interijera na ovim prostorima, Mirjana Mikulec, otvorila je školu za dizajn interijera 2019. godine, a ove godine upisuje se peta generacija polaznika u Zagrebu i treća u Splitu. Punog naziva Dizajn interijera Mirjana Mikulec – ustanova za obrazovanje odraslih, škola je posvećena obrazovanju svih zainteresiranih upravo za ovo sve popularnije zanimanje.

PortretiSkolaMM-930x1393.jpg
FOTO: Ivan Črepić

Ustanova je osnovana u Zagrebu 2019. godine, a dvije godine kasnije otvorena je podružnica i u Splitu. Kako bi svi zainteresirani mogli iz prve ruke saznati sve što ih zanima o smjerovima Stilist interijera i Dizajner interijera, održat će se dan otvorenih vrata 5. i 8. rujna – 5. rujna od 16 do 19 sati u Zagrebu na adresi Radnička cesta 37a, a u Splitu 8. rujna u 16 do 19 sati na adresi Sinjska ulica 5.

MM_skola-2047x3078.jpg
Foto: Ivan Črepić

Nastava kreće početkom listopada, a iako je većina mjesta već popunjena, zbog velikog interesa u planu je formiranje dodatnih grupa s izvođenjem nastave subotom.

Prva je godina posvećena stjecanju osnovnih znanja i oslobađanju kreativnosti, a njenim završetkom polaznici će steći zvanje stilista interijera. Nakon završene druge godine, stječe se zvanje dizajnera interijera. Oba se upisuju u e-radne knjižice.

MM_skola-2047x3078.jpg
Foto: Ivan Črepić

Polaznici iz prve ruke imaju priliku naučiti sve tajne ovog izazovnog i kreativnog zanimanja koje privlači sve veći broj zainteresiranih, a samoj je Mirjani otvaranje ovakve ustanove oduvijek bila velika želja. Svestrana poduzetnica i dizajnerica interijera ističe da je upravo obrazovanje i kontinuirano ulaganje u znanje ključ uspjeha u ovom zanimanju te dodaje da je ono što razlikuje njenu školu od ostalih na tržištu posebna posvećenost praktičnom dijelu nastave.

MM_skola-2047x3078.jpg
Foto: Ivan Črepić

Konkretna znanja i vještine

Cilj nam je pružiti konkretna i potrebna znanja za uspješno bavljenje ovim poslom, no pravi jamac stručnosti je zapravo iskustvo. I sama sam se u to uvjerila kada sam se tek počinjala baviti dizajnom interijera. Zato sam odmah u početku pisanja programa znala da je upravo to ono što će činiti razliku.” – zaključuje Mirjana, ravnateljica ove obrazovne ustanove.

MM_skola-2047x3078.jpg
Ivan Črepić
MM_skola-2047x3078.jpg
Ivan Črepić

Polaznici će imati prilike vidjeti i sami sudjelovati u kreativnom procesu izrade rješenja za uređenje interijera, od samog početka pa sve do kraja.

Iako se situacija posljednjih godina bitno promijenila, i danas postoje mnogi koji misle da se dizajn interijera svodi samo na odabir materijala i boja. To je toliko daleko od istine. Ovo je zahtjevno, iscrpljujuće, ali nadasve ispunjujuće zanimanje. Nema ljepšeg nego vidjeti plod svog rada i zadovoljnog klijenta. Baš zato želim svo stečeno znanje prenijeti na nove generacije koje će promicati dizajn interijera i, napokon, na određeni način podizati razinu kulture življenja u Hrvatskoj.” – objašnjava Mirjana Mikulec koja se dizajnom interijera bavi dvadesetak godina.

skola-mm.jpg
Foto: Rajna Raguž